Dhondt Recycling BVBA
ijzersterk in recycleren
Over ons
Over ons

 

 

Dhondt Recyling recycleert metaalafval. Reeds vele tientallen jaren is ons bedrijf een gevestigde waarde in de ruime regio Tielt. In 1930 zijn we op de Tieltse Poelberg begonnen met recyclage van wol, lompen, beenderen, konijnenhuiden en in mindere mate ‘oud ijzer’. Alles gebeurde toen nog met paard en kar. Na de Tweede Wereldoorlog was er behoorlijk wat ijzer- en vooral koperschroot (obussen) voorhanden, daardoor begonnen we met het opkopen van dit materiaal, vooral in de Westhoek. In de jaren ’50 begon de textielsector te floreren, waardoor textiel een belangrijk recyclageproduct werd. In die tijd verhuisden we naar de Pittemsteenweg in Tielt en in 1978 vestigden we ons definitief op het Industrieterrein Noord. Hier groeiden we uit tot een schrootbedrijf dat aan alle milieunormen voldoet.

Wie en wat?

Ons bedrijf koopt en verkoopt metaalafval. Dit is niet enkel ‘oud ijzer’ van particulieren, maar ook bedrijfsafval, afval van afbraakwerken, autowrakken en AEEA (elektrisch afval). Om het metaalschroot opnieuw te kunnen verkopen als grondstof moet er eerst nog heel wat gebeuren:

·        sorteren per metaalsoort (vb. zink, lood, aluminium, inox)

·        ontdoen van onzuiverheden (vb. zink mag geen asfaltresten bevatten, banden en olie verwijderen)

·        depollueren (vb. autowrakken, AEEA)

·        transporteren (strenge wetgeving)

·        administratie (registratieplicht verkoper, identificatie metalen)Zowel particulieren als handelaars zijn welkom bij ons. Wij plaatsen ook containers op uw bedrijf of bij u thuis voor een grotere hoeveelheid metaalschroot. Voor meer informatie, neem gerust contact op met ons.

Op de pagina metaalsoorten kan u wat meer informatie vinden over welk schrootafval wij aanvaarden.

 

 Afbeeldingsresultaat voor LIKE KNOP

HomeOver onsMetaalsoortenOpeningsurenNieuws en evenementenFotogalerij